Enkeling is het alias van Symen Veenstra. Hij is illustrator en werkt vanuit Haarlem. Zijn werk vond o.a. zijn weg naar kranten, tijdschriften, websites, jaarverslagen en folders. Hij maakte illustraties voor o.a. Actimel, Adobe, Blaadje, BNO, Bright, Cast Iron, COC, Custo Barcelona, Defiant.tv, Geldgids, Havana, ING, Vara’s Kassa, Kop of Munt, La Vie en Rose, Maandag, NRC Handelsbald, nrc.next, Noordkaap, OOM, het Parool, Seat, Shell, Sprout, T-mobile, TNT, en YouTube. Daarnaast maakt hij vrij werk. Een gedeelte van zijn typografisch werk heeft hij inmiddels geëxposeerd.
Enkeling is the AKA of Symen Veenstra. He is an illustrator who works in Haarlem. His work appears in papers, magazines, websites, annual reports and folders. He made illustrations for a diverse range of clients.

Read-in Kristien Hemmerechts

Read-in, Zuidas, Kristien Hemmerechts, Vrije Universiteit, Amsterdam, flashmob, lezers, readers, Enkeling, 2012
Read-in, Vrije Universiteit, Kristien Hemmerechts, Jan Oegema, Schrijver op locatie, verbeelding gezocht, stempel, Enkeling, 2012

Today I participated in the world’s first read-in, a (very quiet) flashmob of people who congregated in a public space to read together, organized by Flemish writer Kristien Hemmerechts. She is the so called Writer in Residence at Amsterdam’s VU university.

For this event I created a stamp inspired by old ex librises, which I put in the books of the participants after the read-in. The stamp depicts a griffin (which is the trademark of the VU) with book leaves for wings.

Read more on this project (dutch only) in Flemish magazine Knack here.

Oh yeah, I was reading Vadsige koningen by Hugo Raes.

1652 commissions,drawings,typography | Thu 20 Sep 2012 18:42


all content on this site © Symen Veenstra 2005-2018.