Enkeling is het alias van Symen Veenstra. Hij is illustrator en werkt vanuit Haarlem. Zijn werk vond o.a. zijn weg naar kranten, tijdschriften, websites, jaarverslagen en folders. Hij maakte illustraties voor o.a. Actimel, Adobe, Blaadje, BNO, Bright, Cast Iron, COC, Custo Barcelona, Defiant.tv, Geldgids, Havana, ING, Vara’s Kassa, Kop of Munt, La Vie en Rose, Maandag, NRC Handelsbald, nrc.next, Noordkaap, OOM, het Parool, Seat, Shell, Sprout, T-mobile, TNT, en YouTube. Daarnaast maakt hij vrij werk. Een gedeelte van zijn typografisch werk heeft hij inmiddels geëxposeerd.
Enkeling is the AKA of Symen Veenstra. He is an illustrator who works in Haarlem. His work appears in papers, magazines, websites, annual reports and folders. He made illustrations for a diverse range of clients.

Sorbo here, Sorbo there


In my neverending quest for weird techniques to make drawings I found the Sorbo® Quick & Easy. “The Sorbo® Quick & Easy is more than just a washing-up brush! This handy washing-up brush is fitted with its own reservoir and measured dosage pump enabling you to apply always the right amount of washing-up liquid.” Of course I filled it with ink instead of soap. Turns out to be great for creating backgrounds as in enkeling.nl or arbeidsmarkt. Yesterday I filled it with a combination of wine and acrylic paint. Combined with the residue of ink it created an interesting effect.

21 Uncategorized | Thu 6 Oct 2005 17:35


all content on this site © Symen Veenstra 2005-2018.